Брутална жестокост! Следи от изгаряне и от удари с колан откриха по тялото на починало 2-годишно детенце от Пловдив

Брутална жестокост! Следи от изгаряне и от удари с колан откриха по тялото на починало 2-годишно детенце от Пловдив
A A+ A++ A

Откриха следи от изгаряне с цигари и удари с колан по тялото на 2-годишната Севда от Пловдив. Това стана ясно по време на разпита на вещите лица, изготвили експертизите, предаде "24 часа". Детето беше настанено в болница през септември с черепно-мозъчна травма, разкъсвания на белия дроб, множество синини и ухапвания. 3 седмици по-късно почина.

Според д-р Павел Тимонов в случая се наблюдавал Синдром на малтретираното дете. За това трябвало да има няколко фактора, сред които травмата да е настъпила без свидетели и обясненията да не съвпадат с находката. В показанията си Михайлова обяснява, че детето е паднало от спалнята, без никой да го види. Жената е казала още, че е хапала Севда по бузата, за да я свести, но лекарите са открили следи от зъби и по тялото, които са с по-стара давност.

Осиновителката е обвинена в умишлено убийство на лице в безпомощно състояние в условията на домашно насилие. Пред съда много съседи и познати на жената посочиха, че тя се грижела сама за момиченцето, но се справяла. Дъщеря ѝ винаги била добре облечена, нахранена и изглеждала щастливо дете.

Пред съда Михайлова категорично отрече да е била или хапала момиченцето. И поясни, че дни преди инцидента върху Севда паднали метални столове. Оттогава имала синини по крака. По делото предстои изслушването на още трима свидетели, които днес не бяха редовно призовани.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници