Русия: Германски военни обсъждат удар по Кримския мост

Русия: Германски военни обсъждат удар по Кримския мост

ru.wikipedia.org

A A+ A++ A

Русия твърди, че е прихванала разговор между високопоставени офицери от германската армия. Твърди се, че те са обсъждали нападения срещу Кримския мост с ракети Taurus. Германските органи за сигурност сега разследват дали военновъздушните сили са били подслушвани, пише Tagesschau, цитиран от ИА Фокус.

Руските медии съобщиха за възможен подслушан разговор между висши офицери от германските въоръжени сили. Твърди се, че в него военнослужещите са обсъждали теоретичните възможности за разполагане на германски ракети Taurus.

Руското външно министерство поиска обяснение от германското правителство. "Опитите за избягване на отговорите ще се разглеждат като признаване на вина", написа говорителката на външното министерство на Москва Мария Захарова в канала си в Telegram. В същото време Маргарита Симонян, ръководител на руската държавна телевизия RT, публикува аудиозапис на 30-минутния разговор. Тя не съобщи как Симонян се е сдобила със записите.

Твърди се, че офицерите са обсъждали нападението на Кримския мост

Твърди се, че наред с други неща, записът се занимава с въпроса дали ракетите Taurus теоретично биха били технически способни да унищожат построения от Русия мост към Кримския полуостров. Друг въпрос, който се обсъжда, е дали Украйна би могла да осъществи обстрела без участието на германските въоръжени сили. В записа обаче се чува и това, че на политическо ниво няма зелена светлина за операцията.

Германското министерство на отбраната разследва дали комуникациите в сектора на военновъздушните сили са били прихванати. "Федералната служба за военно контраразузнаване (BAMAD) е предприела всички необходими мерки", съобщи говорителка.

Федералният канцлер Олаф Шолц многократно е подчертавал, че е против доставката на ракети Taurus за Украйна. Той обоснова това с опасността Германия да бъде въвлечена в агресивната война, започната от Русия.

#Кримския мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници