Първи гей брак в Гърция

Първи гей брак в Гърция

canva

A A+ A++ A

В Гърция беше регистриран първият брак на първата еднополова двойка в съответствия с новия закон. Продължават реакциите срещу приемането му от страна на църквата.

Първата гей двойка сключи официален брак в Атина,след като парламентът прие новия закон за гей двойките, предава БНР. Двамата мъже, които от години живеят заедно и са осиновили три деца, вече са официално семейство, а не "съжителстващи лица".

Премиерът Мицотакис се свърза по телефона с новото семейство и им честити брака, съобщават от правителството.

Законът беше приет с подкрепата на част от опозиционните депутати. Народните представители гласували закона, не са посрещнати добре в църквата. Има случаи на изгонване на някои от тях от литургия,както реагира митрополитът на Коринт.

От манастирите в Света гора също заявиха, че депутати, гласували закона не са желани за поклонение там. При появата на депутат на литургия реагират и богомолците в църквите, а духовниците прекратяват литургията до напускане на депутатите.

Подкрепата на закона от социалистите доведе до спад на доверието в партията, показват последните проучвания на общественото мнение. Засилва се подкрепата към партиите, които гласуваха против браковете на еднополовите двойки.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници