Полезна ли е чаша кафе преди тренировка?

Полезна ли е чаша кафе преди тренировка?

canva

A A+ A++ A

Знаете ли защо е полезно да пием кафе преди тренировка? Наясно ли сте с това какво трябва да се консумира преди и след физическо натоварване? Сигурни сме, че отговорите на тези въпроси са ви известни. Дали обаче някога сте се питали какво може да направи с тялото ни чаша кофеин преди тренировка? Твърди се, че консумацията на силно кафе половин час преди аеробна тренировка може да ускори процеса на изгаряне на мазнини.

Смята се, че ако тренировките се изпълняват в следобедните часове, ефектът на кофеина ще е по-силен. Сигурно сте чували треньорите и спортистите да казват, че е добре човек да спортува рано сутрин на гладно, защото така мазнините се топят по-лесно. Тази препоръка със следобедното пиене на кафе не почива на научна основа. Дали ще има наистина положителни резултати, няма как да сме сигурни, ако не пробваме.

Ако не обичате да консумирате кафе или имате лекарска забрана, то в никакъв случай не ви съветваме да експериментирате. Разбира се, ако човек иска да се чувства добре и да изглежда по начин, който му харесва, той трябва да тренира редовно и да се храни балансирано. Това е ключът към успеха. С или без следобедно кафе преди тренировка, резултатите ще са налице. Друг е въпросът колко нетърпеливи сте и дали наистина не се налага за кратко да премахнете няколко сантиметра от талията си, пише actualno.com.

#кафе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници