Денков и Габриел обясниха как ще протекат предстоящите преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

Денков и Габриел обясниха как ще протекат предстоящите преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

стоп кадър

A A+ A++ A

Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков и външният министър в оставка Мария Габриел коментираха предстоящите преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това стана след равносметката, която двамата направиха за правителството в последните 9 месеца.

"Следващите два дни ще бъдат ключови за преговорите. Смятам, че ще остана лично аз вярна на правилото, че мълчанието е злато и ми се струва, че за да си дадем шанс и преговорите да протекат в детайл, означава да говорим по-малко", коментира Габриел. Тя заяви, че когато има нещо, то ще бъде споделено пред всички.

"Единственото, което мога да добавя е, че действително имаме цялата основа, цялата предварителна информация, цялото разбиране както на сложността, така и на важността на процесите, които се случват в България, за да влезем конструктивно в преговори и да излезем с позитивен резултат", добави Денков. Той помоли за търпение, тъй като има доста работа, която трябва да свършат.

Денков коментира, че и двамата с Габриел са участвали в много преговори. "Това, което е важно в преговорите е да се влезе с ясни документи, ясни приоритети, с желание да се постигне съгласие", заяви той. Денков обясни как ще протекат преговорите: "Първо ще видим къде е съгласието, къде има различие, там където има различие ще търсим компромис, който да бъде приемлив и за двете страни - това ще бъде процесът, който очаквам в следващия период", обясни Денков.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници