Започва леко затопляне, облачността ще е разкъсана

Започва леко затопляне, облачността ще е разкъсана

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в неделя, облачността ще се задържи разкъсана, която след обяд над Централна и Източна България ще намалее до слънчево време.

Дневните температури ще се повишат, максималните ще бъдат между 12° и 15°С, по-ниски в Западна България - до 13-14°С.

Времето в София

През нощта срещу неделя ще преобладава променлива облачност. В ранните сутрешни часове ще има условия за намалена видимост и слаби валежи. През деня ще се задържи предимно облачно, но с временни разкъсвания на облачността. Минималните температури ще бъдат между плюс 3 и 4°С. Ще духа слаб западен вятър. Дневните температури ще се повишат до 15-16°С.

Времето по планините

По-значителна облачност се очаква над планините от Западна и Централна България. Очакват се и валежи от дъжд, а над 1700 метра - и от сняг. След обяд облачността ще се разкъса до слънчево време. Максималната температура на височина 1100-1200метра надморска височина ще са между 7-9°С , на 2000 метра – около минус 1° .

Времето по Черноморието:

Очакваме разкъсана висока облачност, а сутрин и с условия за намелена видимост. Ще духа слаб до умерен източен вятър.През деня ще имаме и повече слънчеви часове. Дневните температури ще надминат 11-13°С.

Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици в сутрешните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-90мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се очакват проблеми...

Времето на Балканите

През следващите 48 часа синоптичната обстановка над Балканският полуостров ще се определя от приближаващ средиземноморски циклон. Очакваме променлива облачност, а над крайните западни и северозападни райони и от значителни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици.

Прогноза Имре Дузмат, Meteo Balkans

#прогноз за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници