Денков и Габриел: Разговорите за правителство са конструктивни ОБЗОР

Денков и Габриел: Разговорите за правителство са конструктивни ОБЗОР

колаж Novinite.com

A A+ A++ A

Разговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната – Демократична България” за правителство са конструктивни. Около това се обединиха Николай Денков и Мария Габриел. Двамата направиха коментар след консултациите при президента.

„Разговорите са конструктивни. Имаме и различия и затова ни трябват преговорите. За да може шансовете, които си даваме, да са на много стабилна основа. За нас тя продължава да бъде принципност, прозрачност и споделена отговорност. Да има много ясен механизъм за вземане на решения и в този контекст има споразумение от наша страна, което сме сложили на масата”, каза вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

„Досега разговорите с преговорния екип бяха конструктивни. Трябва да продължат със същата интензивност, за да може максимално бързо да приключим и да преминем към решение”, уточни премиерът в оставка Николай Денков.

Двамата считат, че има нужда от още време.

„Благодарна съм за конструктивния тон, в който протичат разговорите. Важно е да работим върху общ текст. За мен диалогът, взаимното уважение и ясното носене на отговорност са водещи”, добави Габриел.

Денков: Ако не постигнем съгласие за първия мандат, най-вероятно отиваме на избори

„Освен споразумението, по което работихме уикенда, трябва да уточним законодателната програма. Трябва да се обсъди и съставът на Министерския съвет. Докато не бъде завършена цялата работа нямаме краен документ, около който да се съгласим”, каза Денков.

Според премиера в оставка, ако ПП-ДБ не постигне съгласие с ГЕРБ-СДС за първия мандат, най-вероятно ще се стигне до предсрочни парламентарни избори.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници