Пуснаха грозен слух за Валя Балканска

Пуснаха грозен слух за Валя Балканска

iNews

A A+ A++ A

Възмутена от недоброжелателите си е Валя Балканска. Голямата народна певица станала жертва на душмани, които пуснали грозен слух по неин адрес, свързан със здравословното ѝ състояние. Родопският славей се жалва, че анонимни зложелатели разказали, че тя била претърпяла инцидент, при който си счупила жестоко ръката и била приета по спешност в болница.

Слухът се разпространил със скоростта на светлината и стигнал дори до семейството и близките на Валя. През това време тя била отново на участие. "С ансамбъла пътуваме за концерт в Благоевград – не ме забравят и често ме вземат с тях. Четири пъти хората в салона се изправяха на крака. Четири пъти! И докато пътувам, синът ми звъни и пита – майко, къде си. Викам – пътувам за концерт. Ама нали си със счупена ръка – ме пита. Излишно създават проблеми на хората. И да съм паднала, защо го правиш на трагедия? За мен все нещо си измислят. Не мога да ви опиша колко народ ми се обади да ме пита. И аз на всички обяснявам, че няма такова нещо. Защо стресират хората? Аз разбирам да е вярно, но като не е“, ядосва се родопчанката.

Тя не за пръв път става жертва на фалшиви новини, но най се разгневявала, когато те били свързани със здравето ѝ и така тревожели безпричинно нейните най-близки роднини. Преди време Валя подозираше, че е възможно колежки, които ѝ завиждат за огромната народна любов, да са в дъното на сплетните. В подобна ситуация през лятото се оказа и естрадната легенда Стефка Берова, за която хора от музикалната гилдия пък пуснали менте новината, че била с инфаркт в реанимация, борейки се за живота си, докато тя се радваше на слънцето в Рим.

Валя Балканска навърши достолепните 82 години на 8 януари, а празника си отбелязала с многолюдното си семейство. "Майка съм на три деца, имам петима внуци и осем правнучета. Още чакам. Хубаво е да се раждат деца, защото сам човек е нищо. Паднеш ли и ако няма кой да те повдигне, там ще си останеш. Всеки ден е празник, когато се съберем и сложим софрата. Чакам Господ да ми подари още дни и години, да се порадвам на още деца“, споделя фолклорната звезда.

Въпреки че обикаля надлъж и шир България и света, Валя продължава да живее близо до природата в ранчото си над Смолян. "Нервирам се, че забравихме земята, че забравихме народа. Че забравихме училищата. Че забравихме семейните основи. Почват една къща да строят и търсят покрива, а основата я няма. Казват ми – вие сте пели на президенти, на политици. Отговарям им – аз пея за народа. Народът ме обича и уважава. Защото народът сме ние. Името е България. Това ни е коренът. Ние трябва да се замислим как да си го запазим, как да го съхраним, откъде сме тръгнали, докъде ще стигнем“, казва звездата, която и на 82 продължава да си гледа сама зеленчуци и животни, пише "Ретро".

#Валя Балканска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници