Русия се готви да обяви Алла Пугачова за "чуждестранен агент"

Русия се готви да обяви Алла Пугачова за "чуждестранен агент"
A A+ A++ A

Музикалната легенда Алла Пугачова е напът да бъде призната за "чуждестранен агент“ в Русия, съобщава вестник "Коммерсант“, предаде Фокус.

Ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин обяви, че е получил отговор от Генералната прокуратура на съответното искане. По думите му прокуратурата ще поиска от Министерството на правосъдието да започне съответната процедура.

"Получих отговор от Генералната прокуратура на Руската федерация на жалбата си. Започна процедурата за признаване на Алла Пугачова като чуждестранен агент... Надявам се, че регулаторните органи ще сложат край на този въпрос“, написа Бородин в канала си в Telegram. Вестникът обаче подчертава, че той не е предоставил никакъв документ в подкрепа на думите си.

Алла Пугачова и съпругът ѝ Максим Галкин (вече обявен за чуждестранен агент) заминаха за Израел през пролетта на 2022 година. През септември с.г. Министерството на правосъдието на Русия добави Максим Галкин към регистъра на чуждестранните агенти. След това Алла Пугачова също поиска да бъде включена в него, тъй като тя "се солидаризира със съпруга си“. През декември 2023 година стана известно, че Следственият комитет не е образувал наказателно производство срещу певицата и нейния съпруг за дискредитиране на руската армия и е върнал материалите на Главното управление на МВР за Москва.

#Алла Пугачова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници