Петков и Денков пак недоволни : Президентът избра ярко лице на ГЕРБ

Петков и Денков пак недоволни : Президентът избра ярко лице на ГЕРБ
A A+ A++ A

Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ, коментира пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков преди началото на днешното Отчетно изборно събрание на партията.

Президентът Румен Радев определи вчера председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател в изпълнение на чл.99, ал.5 от Конституцията. Държавният глава ще приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция в 14:00 ч., за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

Главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори, посочи днес Кирил Петков.

"Ясно е, че господин Главчев е партийно лице, част от ГЕРБ, така че няма как да се правим, че няма отношение с тях".

Това заяви и Николай Денков преди началото на конференцията на "Продължаваме промяната".

"Разпределянето на квотен принцип на хора по партийна линия, които трябва да бъдат лицето и съдържанието на независимите контролни органи и регулатори, е грешно , това не трябва да се допуска и това е нашият спор с ГЕРБ", каза той.

"Министър-председателят трябва да реши кога и кой му трябва, за да може да си свърши работата. Аз лично не познавам добре Димитър Главчев, не мога да коментирам", отбеляза той.

"Разбира се, че бих му помогнал, не е лесна отговорността на премиера", отговори той на въпрос би ли помогнал на Димитър Главчев при встъпването в длъжност.

#ПП ПП #Кирил Петков #Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници