Интерпол обяви международно издирване на изчезналата двегодишна Данка Илич от Сърбия

Интерпол обяви международно издирване на изчезналата двегодишна Данка Илич от Сърбия
A A+ A++ A

Интерпол обяви международно издирване на изчезналата двегодишна Данка Илич от Сърбия, съобщи сръбската редакция на Радио Свободна Европа. На сайта на международната полицейска организация бе публикувана снимка на момиченцето с описание.

Илич изчезна във вторник следобед от дома си в Банско Поле край източния сръбски град Бор. От Министерството на вътрешните работи на Сърбия уточниха, че момичето е с кестенява коса, кафяви очи и е високо около 85 сантиметра. В момента на изчезването е била облечена с лилав панталон, маслиненозелено яке и черни маратонки. Издирването продължи цяла нощ, като освен полиция и пожарникари, помощ предложиха и граждани. Новината за изчезването ѝ бързо се разпространи в социалните мрежи, а в издирването на малката Данка освен армия и полиция се включиха и кучета търсачи.

Интерпол обяви „жълт код“, който се използва при издирване на изчезнали лица, най-често малолетни, или при разпознаване на лица, които не могат да бъдат идентифицирани, пише РСЕ.

Сръбските медии публикуваха по-рано видео, на което се виждат две жени и малко момиче, за което се спекулира, че е Данка Илич. Видеото е снимано във Виена. Посолството на Сърбия във Виена публикува на сайта на сръбското Министерство на външните работи молба да бъде съобщено, ако детето бъде забелязано на територията на Австрия.

В Сърбия за първи път стартира и системата „Намери ме“, предназначена за спешно обществено уведомяване в случай на изчезване на непълнолетно лице.

На 28 март в Босна и Херцеговина бяха арестувани трима души по съмнение, че са съобщили в социалната мрежа ТикТок, че са свързани с изчезването на момиченцето. Подозренията бяха изключени след разследване на босненската полиция.

#Интерпол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници