Срещата за бюджета на ЕС в Брюксел вървяла към провал

Срещата за бюджета на ЕС в Брюксел вървяла към провал
По-рано в петък германската канцлерка Ангела Меркел намекна, че форумът в белгийската столица ще приключи с неуспех за континента. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Срещата на европейските лидери в Брюксел, на която трябва да се договори бюджетът на ЕС по Многогодишната финансова рамка 2014-2020 г., върви към провал.

Европейските лидери, изглежда, няма да постигнат компромис по въпроса за бюджета, тъй като позициите на богатите и бедните държави са твърде разнопосочни, коментира АФП, цитирана от БГНЕС.

Британският премиер Дейвид Камерън остана непоклатим по въпроса, след като пристигна за втория ден преговори в Брюксел.

„Наистина има проблем“, отбеляза министър-председателят, който е изправен пред тежката задача да води преговори с европейските си колеги и същевременно да умилостивява властните евроскептици в своята Консервативна партия.

Великобритания, както много от страните в Европа, отговаря на икономическата криза с големи съкращения на разходите. По тази причина, според Дейвид Камерън, е време Брюксел да стори същото.

По-рано в петък германският канцлер Ангела Меркел намекна, че форумът в белгийската столица ще приключи с неуспех за континента.

„Мисля, че през този рунд няма да стигнем до това, на което се надяваме – а именно до единодушно решение“, коментира тя.

„Ако се нуждаем от втори рунд, ще ни отнеме необходимото време“, допълни Ангела Меркел.

#бюджет на ЕС #Многогодишна финансова рамка #Дейвид Камерън #премиер на Великобритания #Ангела Меркел #Канцлер на Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници