Нинова: Директно обвинявам управляващите в лобизъм

Нинова: Директно обвинявам управляващите в лобизъм

БСП

A A+ A++ A

„Единственият смислен закон, с който можем да се занимаваме в момента, този за колективните искове, по всякакъв начин беше оспорван, отхвърлян, с процедурни правила и шиканиране с текстове, за да не се гледа. Директно обвинявам управляващите в лобизъм и в защита на монополи и олигарси, които дерат кожата на българския народ.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг в парламента.

Тя обясни, че става въпрос за Закона за колективните искове, внесен от парламентарната група на „БСП за България“ да се разглежда в пленарна зала, който урежда завеждането на колективни искове - хората не плащат пари за тези искове, да се разглеждат от съда по бързата процедура, засегнатите да могат да се присъединят към вече започнал иск и много други разпоредби, които обхващат цялата материя на потребителските стоки и услуги в България и ЕС.

„Търсят всякакви поводи това да не се случи – удължаваха срока между първо и второ четене, сега пък не било минало през комисия. Нарушиха всякакви правила за всякакви закони, приеха безумна Конституция, обаче точно за този закон, който ще помогне на хората и ще удари техните монополи, олигарси и спонсори – направиха всичко възможно да не се гледа. Изразявам категорично възмущение от това. Понеже съм го изпитала на гърба си като министър на икономиката и индустрията – знам какъв натиск имаше върху нас за закона за колекторите и този закон да не се случи. Въпросът е има ли в тази държава хора с характер, които да устоят на този натиск – ние сме такива и искаме този закон да се гледа и да не се отлага с всякакви измислени поводи и причини“, каза още Нинова.


# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници