„Възраждане“ иска извънредна среща с председателя на НСИ

„Възраждане“ иска извънредна среща с председателя на НСИ

фейсбук

A A+ A++ A

„Възраждане“ иска извънредна среща с председателя на Националния статистически институт (НСИ) Атанас Атанасов във връзка с получен сигнал за манипулация на данните за Брутния вътрешен продукт, дефицита и инфлацията в България. Това заяви на брифинг в парламента Димо Дренчев, народен представител от „Възраждане“.

Той уточни, че такъв сигнал е получен официално в деловодството на Народното събрание и Комисията по бюджет и финанси, в който се уведомяват народните представители, че се извършва манипулация на данните от НСИ.

Дренчев припомни, че миналата седмица в пленарна зала бе изслушан председателят на НСИ Атанас Атанасов по искане на „Възраждане“ именно във връзка със статистическите показатели, имащи отношение към предприетите действия на правителството на Република България за приемане на еврото и влизане в еврозоната.

Депутатът обясни, че между Евростат и НСИ явно е имало доста активна кореспонденция, в която от Евростат призовават НСИ данните да се коригират и да се подават коректно. „Тази тема се повдигна и на срещата при президента, където президентът също изрази съмнение в това, че дефицитът на България е три процента и всъщност е потиснат с "алабализми" и не е реален“, коментира Димо Дренчев.

#"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници