Янев за поведението на Петков, Иванов и Атанасов при президента: Недостойна демонстрация!

Янев за поведението на Петков, Иванов и Атанасов при президента: Недостойна демонстрация!

Нова Нюз

A A+ A++ A

Недостойно. Партиите и техните представители, когато са на власт са там, за да комуникират, за да взаимодействат, за да демонстрират уважение към институциите. Да демонстрират уважението към мнението на другите. Дори да не си съгласен, има начин как да критикуваш, но да запазиш достойнството си, а не да демонстрираш поведение на някакви незрели индивиди, които тропат с краче и тяхното да се случи на всяка цена. Така коментира на въпрос на "Фокус" вчерашното напускане на представителите на ПП-ДБ по време на консултациите при президента председателят на "Български възход" Стефан Янев.

"Хората са готови за избори. Но ключът е в доверието. Хората нямат доверие. Ако те намерят на кого да се доверят, хората ще гласуват. Това, което ни казват социолозите в момента, ще се окаже доста неточна картина", допълни политикът, който е в Пловдив във връзка с партийно събрание.

На въпрос как ще коментира изборът на Димитър Главчев за министри, Янев каза: "Не коментирам личности. На мнение съм, че е добре да коментираме личностите и тяхното поведение чрез техните резултати. Да тръгнем да предвещаваме кой как би се справил за мен е малко несериозно. Понеже сме превърнали в национален спорт търсенето на кусури в другите, е по-добре да не влизаме в тази полемика, защото това е извън нашето разбиране за водене на политически диалог. Ние търсим съгласието, взаимодействието и сме готови да чуем всеки експерт, неговото мнение и да работим, ако е в интерес на българските граждани".

Янев отказа да коментира дали партията му би била балансьор в следващото управление, ако получи парламентарно представителство.

Относно предстоящия вот 2 в 1, Янев го определи като объркващ за хората.

Политикът заяви и че партията му е в добра кондиция. "Пътят, по който сме тръгнали да спечелим доверието на българските граждани, е защото правим нещо различно. Подготвили сме стратегическа рамка за развитие на България в следващите 20-30 години. Тя ще бъде документ, който ще бъде гласуван на днешния Национален съвет и по този начин ще се даде мандат на мен и ръководството на партията за провеждане на разговори с други партии", посочи Стефан Янев.

"Каузата е България и се надявам, че ще има достатъчно хора, които ще са заинтересовани", каза още той.


#Стефан Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници