Президентът: Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната

Президентът: Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

"Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш по луксозни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи подаръци?"

Това попита риторично пред камерите президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси около мегасканадала с ОПГ-то за контрабанда, свързан с Агенция "Митници" и фактът, че Живко Коцев се появи в две порции шокиращи кадри в компания на обвиняем.

Ако зависеше от президента, Калин Стоянов изобщо нямаше да бъде назначаван за вътрешен министър. За министерското кресло в МВР, за "мащабните връзки между главния секретар на МВР и мастити контрабандисти", и още за Николай Денков, Коцев, сауната и "някакви лоши хора", за ПП-ДБ, за Кирил Петков, Атанас Атанасов, за ДАНС и Пламен Тончев- "Фокус" ви предлага коментара на президента Радев без редакторска намеса.

Румен Радев за Калин Стоянов

"Трябва да е ясно, че министър-председателят Главчев ще управлява страната със своите министри, а не аз. И той има правото при това положение да избере своя екип и аз уважавам това право. Що се отнася до министър Калин Стоянов, ако аз трябваше да назначавам това правителство, да го определям, аз нямаше да го оставя за министър, а за разлика от кабинета "Денков", нямаше и да го назнача".

Президентът за ПП-ДБ

"Най-комичното в случая е, че ПП-ДБ, които до вчера управляваха в една доста страстна, силна прегръдка с ГЕРБ и ДПС, не спряха да говорят през цялото време, че виждате ли, най-вероятно аз изневерявам на българската демокрация с ГЕРБ и ДПС. Извинявайте, това е безочие".

Радев за мегаскандала с ОПГ-то за контрабанда

"За мен това е опит един чисто криминален случай да се трансформира в политически с предизборна цел. И пак ще върна назад към миналата година. В продължение на цял месец ПП-ДБ припираха с мой указ да освободя главния секретар Петър Тодоров, един дълбоко почтен човек и професионалист, който не се забърка в абсолютно никаква далавера. И доводите им бяха, че след като те вече имат властта, имат правото да имат свой човек за главен секретар, на когото те имат доверие и чрез когото да могат да реализират своите политики. Е видяхме как ги реализираха".

Президентът за "мащабните връзки между главния секретар на МВР и мастити контрабандисти"

"Между другото дали, от кого, при какви условия е имало натиск върху главния секретар на МВР, дали и как името на Калин Стоянов е свързано с контрабандата, това трябва да се провери абсолютно щателно. Но и аз не приемам, че колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за фактите, които изплуват ежедневно около главния секретар Живко Коцев, тези факти водят към закона за МВР и несъвместимост с длъжността. Защото престижът на ведомството е дълбоко накърнен. И според мен едни толкова мащабни връзки между главния секретар и мастити контрабандисти, това е подигравка с държавността".

Радев за Денков, Коцев, сауната и "някакви лоши хора"

"И тук, аз мисля, че даже изпадаме в умиление като слушаме как г-н Денков с "ама той не знаел, че това били някакви лоши хора". Ами, какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш по луксозни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи подаръци?"

Президентът за ДАНС

"Искам да поздравя Пламен Тончев и служителите на ДАНС, за смелостта и професионализма да бръкнат в най-високите управленски нива, за да защитят държавността. Вие представяте ли си, ако миналата година се бях поддал на истерията да освободя Пламен Тончев? Сега нямаше да разберем нищо за тези безобразия".

# Румен Радев #Живко Коцев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници