Българските политици поздравиха мюсюлманите за Рамазан Байрам

Българските политици поздравиха мюсюлманите за Рамазан Байрам

canva

A A+ A++ A


Мюсюлманите в цял свят празнуват Рамазан Байрам, с който приключват едномесечните пости.

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника. В приветствието си той изразява надежда стремежът към духовно възвисяване, смирение и опрощение да намира нови сили по пътя на човеколюбието и съхранението на морала.

Държавният глава пожелава на представителите на мюсюлманското изповедание в България здраве, разбирателство и благоденствие.

Поздравявам най-сърдечно по случай празника Рамазан Байрам всички мюсюлмани, като им пожелавам здраве, щастие и благоденствие! Това написа във Фейсбук профила си служебният премиер Димитър Главчев.

„Байрамът сплотява хората независимо от различията по религиозен или етнически принцип. Времето, в което живеем, изисква да бъдем по-сплотени и по-щедри, да се отзоваваме на повика на всеки, който има нужда от помощ и да бъдем съпричастни към проблемите на всеки. Уважението към по-възрастните и най-вече уважението към родителите е най-важното духовно дело, което никой не бива да забравя. В тези дни молитвата към Всевишния за страдащите по света и за запазване на родината ни от бедствия е задължение на всеки. Това е най-малкото, което всеки може и е длъжен да направи”, добави Главчев.

Той подчерта, че Байрам е време за равносметка. Затова нека всеки от нас се опита да погледне себе си и да види какво е постигнал и какво е пропуснал, добави Главчев. „Нека се поздравим, да зарадваме хората около нас и да се усмихнем! Това ще ни направи по-силни и по-щастливи. Да ви е честит Рамазан Байрам!”, написа още служебният премиер.

Честит Рамазан Байрам, скъпи братя и сестри мюсюлмани! Нека в този прекрасен празничен ден отворим сърцата си за светлината на празника, който ни учи да се събираме, а не да се разделяме. Това написа председателят на ДПС Делян Пеевски.

Ние сме силни със своите ценности и единство. И смели, отстоявайки националните каузи! Да превърнем положителната енергия, която се събра в този свещен празник в двигател за полагане на ново начало на модерна и европейска България. Пожелавам на всички вас и вашите семейства здраве, щастие и благодат, добави той.

#Рамазан Байрам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници