Ананиев: Използва се европейската заповед за разследване за разчистване на политически сметки

Ананиев: Използва се европейската заповед за разследване за разчистване на политически сметки

бТВ

A A+ A++ A

Имам вече информация какво се е случило в офиса ми. Това разкри Настимир Ананиев от ПП-ДБ в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Аз имам само един офис, който се намира на бул. "Александър Стамболийски", на "Парчевич" никога не съм работил. Не е мой офисът, нито фирмата. Никога не съм бил там", повтори на няколко пъти депутатът от ПП-ДБ.

"Иззети са на 3 юридически белгийски лица документите, които ние не обслужваме", подчерта Настимир Ананиев.

"Февруари месец се изисква от Прокуратурата пред СГС да се даде разрешение за претърсване и изземане в двата офиса. Съдът отказва да даде разрешение за моя офис, но Прокуратурата отива за втори път при друг съдия, който се оказва бивш от Специализирания съд, който разрешава това, което видяхме днес", разказа Ананиев.

Според него „под булото на европейската заповед за разследване се прави политически опит за отстрелване на опоненти“. „Усеща се политическият нюанс. Някой от ПП-ДБ е направил нещо нередно. Имаме работещ бизнес, който предоставя услуги на българи и чужденци, който си изпълнява задълженията по договор“, обясни депутатът.

На въпрос как тези фирми са попаднали в офиса му Ананиев обясни: „Обслужвали сме различни клиенти: белгийци, холандци, ирландци. Първите ми клиенти бяха от Ирландия, там съм живял. Като влезеш в бизнес общността, намираш хора и започваш да подпомагаш дейността им. Това е част от бизнеса, който предлагам като услуга. Става дума за двама белгийски граждани, които имат три дружества, единият е довел другия. Въпросът е когато се използва европейската заповед за разследване за разчистване на политически сметки. Фирмите, които ние сме обслужвали, са български юридически лица. В самото определение, в самата заповед от Белгия се казва, че става дума за физически и юридически лица от Белгия и единствено юридически лица от България“.

Атаката, според него, идва и поради факта, че е част от парламентарната комисия „Нотариуса“.

Имаме клиенти, които предлагат различна услуга. Ще проверя цялата информация. Преди час си тръгнаха хората – ще получа повече информация. Интересувах се за кои фирми става въпрос, счетоводителката ме информира. Не знам каква е дейността им. Това каза в интервю за „Лице в лице“ депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

„Със сигурност е с дейност, която е и в България, и в Белгия или в ЕС“, добави той.

#Настимир Ананиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници