„Избираме заедно”: ЦИК определи слогана на разяснителната кампания за вота 2 в 1

„Избираме заедно”: ЦИК определи слогана на разяснителната кампания за вота 2 в 1
A A+ A++ A

ЦИК одобри слоган, лого и първия от поредицата видеоклипове на разяснителната кампания за изборите 2 в 1 на 9 юни. Членовете на комисията решиха, че слоганът ще е „Избираме заедно”. Така разяснителната кампания за предстоящия вот за Народно събрание и за членове на Европейския парламент може да започне още утре, според членовете на Централната избирателна комисия.

Клиповете ще бъдат излъчвани по националните телевизии, радиостанции, информационни сайтове и интернет платформи. Всички материали ще са достъпни също през сайта и Facebook страницата на Комисията.

ЦИК реши също да изпрати писмо до „Информационно обслужване” с искане то да им предостави най-късно до утре предложение за визуализация на страницата на Комисията на т.нар брояч, който да отчита оставащото време до изборите, и на активен банер, който информира за изтичащи срокове.

На днешното си заседание изборният орган гласува също образецът на електронен публичен регистър на жалбите и сигналите, подадени до Районната избирателна комисия, постановените по тях решения и указания за комплектуване на преписките по жалбите срещу решенията на Районната избирателна комисия в изборите на 9 юни 2024 г. да е за двата вида избори.

#ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници