Грижа за устните през зимата

Грижа за устните през зимата
A A+ A++ A

Внимавайте с устните! Понякога в бързината покрай грима забравяте да се погрижите за устните си, а това буквално може да е болезнено.

Отучете се да облизвате устните си! С всяко облизване премахвате защитния слой от червило или балсам, а влажната слюнка бързо се изпарява и устните остават сухи и незащитени на неблагоприятните външни условия. Резултатът е сухи, напукани, дори разранени и болезнени устни. Не можете да си позволите подобно нещо!

Предотвратете сухотата и напукването с подхранващ балсам или крем за устни. Някои специализирани продукти съдържат серамиди и растителни противовъзпалителни екстракти, които се отразяват много благоприятно. Те омекотяват кожата и спомагат за бързото зарастване на дребните наранявания. Добре е да нанасяте подобен продукт всеки ден и дори неколкократно дневно, особено преди червилото.

За зимния сезон е по-добре да изберете по-мазно червило – мазнината естествено защитава устните от влагата.

Вечер масажирайте нежно устните с четка за зъби, за да отстраните мъртвите клетки. Подсушете и нанесете подхранващ балсам и за през нощта, за да се събудите с меки и красиви устни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници