Прочетете и помислете!

Прочетете и помислете!
A A+ A++ A

Интернет пространството прелива от ненужна информация. Но човекът е любопитен и търсенето на информация е нещо съвсем естествено. Когато обаче търсите информация за здравето си и получавате невярна такава, опасността не е за подценяване.

Иска ви се да въведете симптомите си, да натиснете enter и д-р Интернет да ви постави диагноза и да ви назначи лечение.  Знаете, че няма как да стане. Всяка диагноза или лечение, назначено на база на няколко реда в мрежата или на някоя статия, е не само несериозно, но и опасно.  Щеше ли да има лекари и болници, ако всичко можеше да се лекува по Интернет?!

Не спирайте да четете, не спирайте да се интересувате, не спирайте да събирате информация по въпросите, които ви засягат!

Но бъдете критични! Не вярвайте на нещо просто защото е написано, а се замислете от кого, къде и защо е написано. Като лекари всеки ден се срещаме с пациенти, които имат препоръки и мнения относно състоянието си, прочетени незнайно къде в Интернет пространството, които нямат нищо общо с модерната медицина. След споделянето с нас пациентите бързо разбират, че тълкуването им е различно и реално самите те признават колко безумно е това, което са прочели в някой форум.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници