Защо спалното чувалче е по-добро за бебето от завивката?

Защо спалното чувалче е по-добро за бебето от завивката?
A A+ A++ A

Как да е завито бебето, когато спи? През първата година спалното чувалче е по-добрият избор. Важно е също, че и детето не се нуждае от нищо друго в леглото (никакви възглавници, плюшени играчки, завивки, украшения). Всички допълнителни неща не носят особено удоволствие за детето през първата година, но са потенциална опасност от задушаване.

Размерът на спалното чувалче е важен. Идеалното не бива да е много малко, за да може бебето да рита свободно. От друга страна, ако е твърде голямо, възможно е на детето да му е студено и свободната част да се заплита, ограничавайки движенията на детето. Добре е при стъпалата да има място около 15 см, но не повече.

Обърнете внимание на отворите на чувалчето! Те не бива да са много големи, защото детето може да се плъзне цялото вътре.

Практични са чувалчетата, които се отварят от долната страна, за да можете лесно да смените пелената, без да се налага детето да губи топлина в горната част на тялото.

Вие сами можете да прецените дебелината, тъй като тя зависи от температурата, която поддържате в спалното помещение. Имайте предвид, че кърмачетата са по-склонни към прегряване, отколкото към охлаждане. Не са рядкост кожните реакции по вратлето, гърба и корема, които могат да означават, че детето се изпотява.

Дали ще изберете вълнен, или памучен материал, е по-скоро лично предпочитание. Можете и да се консултирате с вашия педиатър, в случай че детето има алергия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници