ДСБ започва предизборната си кампания с опозиция на ГЕРБ

ДСБ започва предизборната си кампания с опозиция на ГЕРБ
Според лидера на ДСБ единствено доверието и оптимизма ще изведат страната от кризата и решението е реформаторска алтернатива и категорична опозиция на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

ДСБ започва предизборната си кампания с референдума за нова ядрена централа, заяви в доклада си пред Десетото Национално събрание на партията лидерът Иван Костов.лидерът на партията Иван Костов.

Костов припомни, че се е обявил против построяването на АЕЦ „Белене" още от 1989 г., добавяйки че ДСБ е длъжна да призове своите избиратели да гласуват на 27 януари, за когато е насрочено националниото допитване, предаде „Дневник".

Според лидера на ДСБ единствено доверието и оптимизма ще изведат страната от кризата и решението е реформаторска алтернатива и категорична опозиция на ГЕРБ.

ДСБ е категорично „за" Синя коалиция, за единна и истинска десница, заяви още лидерът на дясната партия.

Костов подчерта, че не се радва за случващото се в СДС, тъй като единната истинска десница е загубила още една своя опора, добавяйки, че от ДСБ не могат да  останат безучастни, когато уж „сестринската партия" ГЕРБ успя в едно разрушително начинание, което е мечта за посткомунистите още от момента, в който направихме своето първо самостоятелно правителство, допълни той.

„Но този успех на Борисов и Цветанов е частичен. В парламента има Синя коалиция, има ни нас, ДСБ", категоричен бе Костов.

Лидерът на ДСБ заяви, че непримиримостта към БСП и Доган е мотивирала дясната партия да заяви веднага, че „при каквито и да е обстоятелства" не може да бъде в коалиция с тях.

„Тази наша позиция е естествена и логична последица от дълбоките ни идейни и ценностни различия, от саботирането им на демократизацията и модернизацията на България, от нашето категорично осъждане на техните пороци и вредни корупционни управленски практики", каза Костов.

Споре него БСП и ДПС не са пряк съперник за доверието на избирателите, а такива са ГЕРБ и партията, представяща се за Движение „България на гражданите", „която е поредният опит на хора от кръга на Сергей Станишев и на ренегати-кариеристи да откраднат демократичните гласове".

Костов посочи, че срастването на властта на последните три правителства с монополите е основната причина България да затъва вече четвърта година в икономическа криза и депресия. Злоупотребите с господстващо положение са във всички ключови сектори – енергетиката, земеделието, храните, лекарствата, медиите, застраховките. Монополните цени, често превишаващи международните, намаляват реалното потребление на домакинствата и убиват семейния, малкия и среден бизнес.

Заедно с проблемите на реалния пазар, в доклада са посочени обвиненията за „масова корупция в администрацията, в обществените поръчки, в търговското съдопроизводство".

„Малцина се осмеляват да инвестират в страна, чийто съд е корумпиран от олигарсите, а публичните поръчки се печелят от едни и същи, свързани с властта фирми" и това налага необходимостта от радикална реформа в управлението, посочи Костов.

Още една група мотиви за категорично опозиционното ни отношение към управляващата партия ГЕРБ в позицията на ДСБ е „поредицата от предателства на българските интереси в полза на Москва".

Според Костов Борисов е приел на българска територия руски газопровод, от който българите няма да получат никакви ползи в следващите 50 години, до изплащането на инвестицията за „Южен поток". Това ще се случи заради недопустимо високата стойност на инвестицията, несигурността на доставките на газ по тръбата и ниските такси за пренос на газ през територията на България.

„Така ГЕРБ повтаря предателството на Тройната коалиция с АЕЦ „Белене", гласи становището на Костов.

#предизборна кампания #референдум #ДПС #Иван Костов #Синя коалиция #БСП #ДПС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници