Зимата блокира български автобус в Сърбия

Зимата блокира български автобус в Сърбия
Петима души са загинали на Балканите заради студа и силния снеговалеж. Четири са жертвите в Хърватия и една в Сърбия. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Български автобус е блокиран от часове на магистрала от Унгария към Сърбия в областта Воеводина заради катастрофирала цистерна заради обилните снеговажели.

Заради инцидента колоната от автомобили на пътя е 30 км, предаде БНР.

Една от пътуващите българки Наталия Семкова разказа, че през цялата нощ не е имало полиция или някой, който да разчисти магистралата.

В момента българският автобус се намира на около 50 км от границата с Унгария, но магистралата е затворена, тъй като явно цистерната все още не е преместена, допълни българката.

Тя сподели още, че температурите са -4, а през нощта са паднали дори до -7, храната на пътуващите е започнала да свършва, тъй като запасите на двете близки бензиностанции са се изчерпали.

„Наистина имаме нужда от помощ, имаме нужда от хеликоптер, иначе друго нещо не може да ни помогне на този етап. Полиция не видяхме. От нашата страна нищо, което да почиства и да разрив", каза още Семкова.

Петима души са загинали на Балканите заради студа и силния снеговалеж. Четири са жертвите в Хърватия и една в Сърбия.

Заради силните виелици в Югозападна Европа са затворени летища и пътища, а общественият транспорт в големите градове е блокиран.

#автобус #катастрофа #път #български автобус #Сърбия #зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници