Глобяват болница с 8000 лева, отказала да приеме пациент

Глобяват болница с 8000 лева, отказала да приеме пациент
През седмицата здравният министър Десислава Атанасова е имала среща с директори на болници, на която е подчертала изрично, че е недопустимо да се връщат хора, които са потърси помощ. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Националната кардиологична болница в София ще бъде глобена 8000 лева заради отказ да приеме пациент през изминалата седмица, съобщи здравният министър Десислава Атанасова.

Атанасова каза пред БНР, глоби очакват и двамата дежурни лекари, както и че продължава проверката и по случай на върнат пациент от болница „Света Ана", при който мъжът е починал в линейката, спряна пред здравното заведение.

През седмицата здравният министър е имала среща с директори на болници, на която е подчертала изрично, че е недопустимо да се връщат хора, които са потърси помощ.

Продължава проверката и на медицинския одит за скандалния случай, при който лекар от спешната помощ във Варна отишъл на адрес в явно нетрезво състояние, а след поставените от него инжекции пациентът починал.

По-рано в неделя Атанасова заяви, че ще бъдат отнети лекарските права на лекаря и че предстои съдебномедицинска експертиза, която ще установи дали намесата на медика е довела до смъртта на болния от рак мъж.

В отговор на въпрос министърът съобщи, че дълговете на болниците в края на октомври са 350 млн. лева, като 253 от тях са на държавни, а останалите общински лечебни заведения.

Повечето болниците обаче имали погасителни планове за просрочените задължения, които са за 50 млн. лева, добави Атанасова.

#болница #глоба #пациент #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #Варна #Спешна помощ #лекарски права #медицински одит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници