Спират ТИР-овете по границата със Сърбия

Спират ТИР-овете по границата със Сърбия
Заради очакваните снеговалежи в Северозападна и Западна България АПИ препоръчва на водачите на тежкотоварни и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията. Снимка: БГ
A A+ A++ A

Спира се пропускането на тежкотоварни автомобили през всички пунктове по границата със Сърбия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Мярката се налага заради усложнената пътна обстановка в Сърбия, където снеговалежът е обилен.

От АПИ увериха, че пътищата от основната мрежа в страната са проходими при зимни условия, но пътните настилки в по-голямата си част са мокри, а по високите места - заснежени и частично заледени, които обаче се почистват от пътните служби.

Периодично ще бъде спирано движението за почистване на пътя в Прохода на републиката, в прохода Троян–Кърнаре, в Ришкия и Айтоския проход.

По-рано стана ясно, че български автобус е бил блокиран в Сърбия заради преобъркала се на пътя цистерна.

Камион с българска регистрация пък се е обърнал на магистрала в Сърбия, опитвайки се да изпревари снегорин. Заради инцидента се е образувала колона от 11 км с автомобили, автобуси и камиони, съобщиха от външното министерство.

Камионът е бил преместен от магистралата, но движението продължава да бъде силно затруднено от силния сняг и навяванията. До момента няма информация за пострадали българи.

Заради очакваните снеговалежи в Северозападна и Западна България АПИ препоръчва на водачите на тежкотоварни и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията.

Гражданите могат да получат информация за пътната обстановка по всяко време от денонощието на горещия телефон в АПИ 0700 130 20, както и на интернет страницата на агенцията.

#ТИР #граница #Сърбия #камион #автобус #магистрала #Агенция „Пътна инфраструктура" #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници