Пенчев: Марковска не беше приемлива за обществото

Пенчев: Марковска не беше приемлива за обществото
Пенчев не коментира дали са вършени нарушения, тъй като това е от компетенцията на органите, но той не е получавал такива данни, докато е бил председател на Върховния административен съд. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Очевидно кандидатурата на съдия Венета Марковска за конституционен съдия е била неприемлива за обществото и затова се получиха тези реакции, смята българският омбудсман Константин Пенчев.

Пенчев не коментира дали са вършени нарушения, тъй като това е от компетенцията на органите, но той не е получавал такива данни, докато е бил председател на Върховния административен съд, предаде думите му Дарик.

„По фамозния случай, с който тя нашумя в пресата – фалшива карта на „директор на ВАС“, направих тогава проверка. Такава карта официално не е издавана. Длъжност „директор“ в нашата администрация не е имало. За мен въпросът приключи дотам“, каза омбудсманът.

На въпрос дали съдия Марковска е част от т.нар кръг „белите покривки“, който според Пенчев кадрува от години в съдебната система, омбудсманът отговори, че с този израз е искал да онагледи едно известно на всички обстоятелство.

„Кадруването в съдебна система изобщо не става по прозрачен начин и това се показа и с проведения избор за конституционен съдия“, добави омбудсманът.

#омбудсман #Константин Пенчев #Венета Марковска #кандидатура #конституционен съдия #КС #Конституционен съд #съдебна система #кадруване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници