„Тайм" определи Марко Лонгари от АФП за агенционен фотограф за 2012 г.

„Тайм" определи Марко Лонгари от АФП за агенционен фотограф за 2012 г.
В едно събитие трябва да се намери пътят от разказа към снимката, която разказва за ежедневния живот, дори това да не е лесно и да отнема много време, казва големият фотограф на АФП Марко Лонгари. Снимка: Марко Лонгари/fotoleggendo.it
A A+ A++ A

Престижното американско списание „Тайм" определи Марко Лонгари от агенция „Франс прес" за най-добър агенционен фотограф за 2012 г.

Отличието, което се присъжда всяка година, не е придружено с парична награда, а е признание за работата на един фотограф, предадоха АФП и БГНЕС.

47-годишният италианец, който работи във филиала на АФП в Йерусалим от 2007 г., беше предпочетен пред други изтъкнати фотографи като Горан Томашевич от агенция „Ройтерс" и Ману Брабо от „Асошиейтед Прес".

„През 2012 г. неговата работа в Близкия Изток се превърна от забележителна в необходима. Работата му е от основно значение за разбирането на сътресенията в региона през този период," пише „Тайм".

„Не участвам във фотоконкурси, защото аз разказвам истории, а не съм състезател," заяви самият Марко Лонгари.

„Това е победа на определена фотографска визия, която Патрик Баз (ръководител на фотоотдела на АФП за Близкия Изток) наложи, като ми позволи да работя в моя стил. Мисля, че в снимките трябва да има определена авторска гледна точка, а не по-ангажирана, по-лична гледна точка. Това търсят вестниците и списанията," допълва Марко Лонгари.

„В едно събитие трябва да се намери пътят от разказа към снимката, която разказва за ежедневния живот, дори това да не е лесно и да отнема много време," казва още той.

От Арабската пролет до последната израелска инвазия в Газа, преминавайки през войната в Грузия, Марко Лонгари е отразявал за АФП основните конфликти в последните години.

#АФП #списание „Тайм" #Арабска пролет #Грузия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници