Путин отговори на 81 журналистически въпроса за 4 часа и 33 минути

Путин отговори на 81 журналистически въпроса за 4 часа и 33 минути
За 4 часа и 33 минути държавният глава успя да отговори на 81 въпроса на журналисти от федералните и регионалните медии, както и от чуждестранни журналисти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин даде първата си голяма пресконференция след завръщането си на президентския пост през май.

За 4 часа и 33 минути държавният глава успя да отговори на 81 въпроса на журналисти от федералните и регионалните медии, както и от чуждестранни журналисти от Грузия, Украйна, Китай, САЩ и Полша.

Основно въпросите засегнаха политиката, икономиката и социалната сфера.

Президентът посочи, че е доволен от работата на правителството и на премиера Дмитрий Медведев след встъпването в длъжност на новия кабинет през май 2012 г., предаде информационна агенция „Фокус", позовавайки се на руски медии.

„Като цяло съм доволен от работата на премиера и на правителството," заяви Владимир Путин, като припомни, че доскоро Дмитрий Медведев е заемал поста на държавен глава.

„Това е огромна отговорност и натрупаният опит е огромен. Сигурен съм, че Медведев ще използва всичко това в изпълнението на новата си длъжност. Въпреки че от личен опит знам колко е трудна тази работа. Както се казва, премиерът се пържи на огъня," посочи руският президент.

Владимир Путин отрече обвиненията, че политическата система в Русия е авторитарна.

„Не мога да нарека тази система авторитарна, не мога да се съглася с това. Ако предпочитах тоталитарната или авторитарната система, просто бих променил конституцията, това бе достатъчно лесно," посочи държавният глава в Кремъл.

Руският президент отговори и на въпрос за здравословното си състояние.

„Слуховете за уж разклатеното ми здраве са изгодни на политическите му противници. Те са в полза на политическите опоненти, които се стараят да поставят под съмнение я легитимността, я дееспособността на властта. Няма да дочакат!," каза Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.

Кремъл неколкократно опроверга слуховете, че Владимир Путин има сериозни здравословни проблеми, откакто бе забелязан да накуцва на Азиатско-тихоокеанската среща на върха през септември и руски правителствени източници казаха, че имал проблеми с гръбнака.

Първата голяма пресконференция на Владимир Путин бе през юли 2001 г. Тогава той отговори на 22 въпроса. Рекордна по продължителност е пресконференцията от 2008 г. – 4 часа и 40 минути. Тогава президентът отговори на 106 въпроса на журналисти.

#Владимир Путин #президент на Русия #Русия #пресконференция #Дмитрий Медведев #премиер на Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници