ДПС подготвя вот на недоверие срещу Кабинета след Нова година

A A+ A++ A

ДПС ще започне подготовката на вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ за цялостната му политика след Нова година, потвърди зам.-председателят на партията на Ахмед Доган Лютви Местан.

Местан заяви, че вотът на недоверие към Кабинеа е неизбежен, особено след като ГЕРБ с свалили маските, предаде БНР.

Според ДПС вече е станало ясно, че ГЕРБ нямат никакво намерение да изпълнят и препоръките на ОССЕ за гарантирането на честен и прозрачен изборен процес „под формата на радикално променен Изборен кодекс".

Според Местан управляващата партия е загубила правото си на втори мандат и след парламентарните избори през 2013 г. ще се наложи коалиционно управление, което обаче може да не е в познатия досега партиен формат.

По неговите думи отношение при формирането на бъдешото правителство ще имат повече политически сили, без това да означава, че те ще участвали в коалиционното правителство в традиционното разбиране, което се състои от вот и за партии.

„Тук говорим за широко политическо съгласие, което да стои зад едно правителство на националните приоритети, в което имаме министри професионалисти, експерти", допълни Местан.

#Кабинет #правителство #ГЕРБ #ДПС #Лютви Местан #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници