Спорт през зимата

Спорт през зимата
A A+ A++ A

Със застудяването на времето и скъсяването на дните ентусиазмът за спорт все повече изчезва. Но това не трябва да е причина, която да пречи на добрата ни форма.

Упражненията са важна част за поддържане на здравословен живот и не бива да ги пренебрегваме поради лошото време. Изчислено е, че за възрастните са достатъчни само 150 минути седмично спорт, за да се чувстват във форма.

Редовните физически упражнения ще ви накарат да се чувствате по-жизнени. Когато човек спортува редовно, сутрешното ставане (дори и в тъмните, студени зимни дни) не представлява стрес за организма.

Спортуването укрепва имунната система на организма. Физически активните хора се разболяват много по-рядко или въобще не се разболяват от простудни заболявания и грип.

Ако зимата се отразява негативно на настроението ви и се чувствате потиснати и изнервени, започнете да спортувате, за да се чувствате добре.

Забелязва се тенденция за увеличаване на похапването през по-студените месеци, ако това се случва и при вас, ето едно лесно решение – спорт! Спортните занимания подобряват обмяната на веществата, организмът изразходва повече енергия, а ние можем да си похапваме повече (но с мярка).

Ето и някои идеи за спорт на закрито: фитнес, бадминтон, танци, бойни спортове, плуване, пилатес, тенис на маса, йога.

Ако сте любители на джогинга, не бива да се оставяте студеното време да ви разколебава – подходящата екипировка прави този спорт удачен за зимния сезон.

Започнали сте ново спортно занимание – тогава не се пресилвайте, за да не получите травми, бавно увеличавайте физическото натоварване.

Преди спортна активност винаги е добре да загреем тялото с упражнения. За избор на такива е добре да се обърнете към треньора или инструктора си.

Добре е упражненията на открито да се извършват в светлата част на деня, както и да се избягват заледените участъци и дните, в които вали сняг или дъжд.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници