Борисов иска проверка на всички имотни сделки в Несебър от 2004 г. досега

A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов настоява прокуратурата да провери всички сделки с държавни и общински имоти в община Несебър за последните 9 години, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Министър-председателят е настоял за това с писмо до и.д. главен прокурор Бойко Найденов, в което настоява да бъде разпоредена проверка на всички извършени разпоредителни сделки с държавни и общински земи в община Несебър, свързаните с тях разрешителни, издадени от отделни министерства и ведомства, както и на всички длъжностни лица, участвали във вземането на решенията и издаването на документацията.

Борисов иска проверката да обхване периода от 1 януари 2004 г. до 31 декември 2012 г.

Той е наредил на министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на околната среда и водите – Нона Караджова и на земеделието и храните – Мирослав Найденов, заедно с депутатите от ГЕРБ, да предложат на Народното събрание необходимите промени в Закона за горите, Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, за да не се допускат подобни сделки и строежи.

Премиерът апелира в проверката на цялата документация и в консултациите за промени на законодателството да се включат и представители на неправителствения сектор, се казва още в официалното съобщение.

„Няма нужда г-жа Кунева да ме подсеща да сезирам главния прокурор за всичко, което се е случило тогава. Това отдавна е направено", коментира междувременно пред Информационна агенция „Фокус” Борисов по повод такова настояване на „България на гражданите”.

„По-добре е г-жа Кунева да си зададе въпроса – къде по това време е бил нейният заместник в политическата партия – Даниел Вълчев, и кой каква отговорност носи”, каза още Борисов, след като ден по-рано заяви, че няма друг премиер, който да спре такава сделка.

В четвъртък пък Бойко Борисов посъветва евродепутата Илияна Йотова, която поиска оставката на Мирослав Найденов заради скандала, да я иска на бившия премиер Сергей Станишев и земеделския министър в неговия кабинет – Нихат Кабил.

#Бойко Борисов #премиер #Несебър #Дюни #Мирослав Найденов #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Нона Караджова #министър на околната среда и водите #Министерски съвет #ГЕРБ #България на гражданите #Меглена Кунева #Даниел Вълчев #Закона за горите #Закона за биологичното разнообразие #Закона за устройството на Черноморското крайбрежие #Илияна Йотова #Сергей Станишев #Нихат Кабил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите