Франция втвърдява политиката си към данъчните изгнаници

Франция втвърдява политиката си към данъчните изгнаници
Kонвенцията за избягване на двойното данъчно облагане за французите, установили се в Швейцария, сключена през 1972 г., е отменено от 1 януари 2013 г.
A A+ A++ A

Франция е решена да действа твърдо спрямо данъчните си изгнаници в Швейцария.

Това ще стане с нова инструкция, която може да има тежки последици за французите, установили се в конфедерацията, пише в събота вестник „Тан", цитиран от АФП и БГНЕС.

Според инструкцията на Генералната дирекция на обществените финанси Франция повече няма да допуска прилагането на конвенцията за избягване на двойното данъчно облагане за французите, установили се в Швейцария и плащащи т.нар. данъчен пакет „плюс".

Тази практика съществува от 40 г. по силата на спогодба между Франция и Швейцария, отбелязва вестник „Тан".

Облекчението, въведено през 1972 г., е отменено от 1 януари 2013 г. Мярката засяга данъчните емигранти, които продължават да упражняват професионална дейност или получават дивиденти във Франция, но не плащат данъци там, защото са смятани с постоянен данъчен адрес в Швейцария.

Така тези французи, считани за установили се в Швейцария, плащаха по-малки данъци във Франция – 15% върху дивидентите си, вместо 30%.

Според специалиста по швейцарско данъчно облагане Филип Кенел, ако Франция наистина изключи всички френски данъчни изгнаници от действието на спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане, резултатът ще е точно противоположния: данъчните изгнаници ще прекъснат всички връзки с Франция, за да се защитят.

В края на 2010 г. в Швейцария имаше 5445 чужди граждани мултимилионери, ползващи се с данъчни облекчения, от които 2000 французи.

#Франция #Швейцария #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници