Доган призова „целия партиен актив” да подкрепи Местан начело на ДПС

Доган призова „целия партиен актив” да подкрепи Местан начело на ДПС
„ДПС е другото мое аз,” се казва още в доклада, в който Ахмед Доган благодари на членовете на движението за доверието, а на младежите – че са превърнали ДПС в свой начин на живот. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Ахмед Доган призова „целия партиен актив” да подкрепи Лютви Местан, когото предложи за председател на партията.

„От тази година влизаме в петгодишен цикъл на избори, България се включва в нов цикъл на промени в гражданското общество. Апелирам към целия партиен актив - да подкрепим господин Лютви Местан,” се казва в доклада на Ахмед Доган.

Текстът беше прочетен пред делегатите и гостите на Осмата конференция на ДПС в НДК в събота от Филиз Хюсменова, след като срещу лидера бе извършен неуспешен опит за атентат по-рано. 25-годишният Октай Енимехмедов се изправи срещу Ахмед Доган с газов пистолет в ръка и опита да стреля в лицето му два пъти, но оръжието му засече.

Ахмед Доган предложи Лютви Местан да поеме поста му в ДПС, като подчерта, че това трябва да е пример как да се сменя председател на партия. Той бе категоричен, че решението му да се откаже от лидерската позиция е окончателно.

„Борците за свобода трябва да имат правото на свободен избор кога да се оттеглят от нагнетения терен на борбите за свобода и демокрация, за да предоставят възможността на други да поемат щафетата,” посочи още Ахмед Доган в доклада си. Той определя постъпката си като акт в името на свободата и развитието на ДПС.

„ДПС е другото мое аз,” се казва още в доклада, в който Ахмед Доган благодари на членовете на движението за доверието, а на младежите – че са превърнали ДПС в свой начин на живот.

„Благодаря на всичките ни противници за усилията им да поддържат имунната ни система на високо равнище. Благодарен съм на цялата членска маса и на нашите избиратели. ДПС се превърна във визия за по-добър живот,” пише още в доклада.

#ДПС #Ахмед Доган #Лютви Местан #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите