Сарафов: Прокуратурата ще търси отговорност на делегатите за побоя над Октай

Сарафов: Прокуратурата ще търси отговорност на делегатите за побоя над Октай
Прокуратурата ще потърси отговорност от делегатите на Осмата национална конференция на ДПС, нанесли тежък побой на нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, заяви зам. главният прокурор Борислав Сарафов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата ще потърси отговорност от делегатите на Осмата национална конференция на ДПС, нанесли тежък побой на нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, заяви зам. главният прокурор Борислав Сарафов.

Държавното обвинение ще поиска и постоянна мярка за задържане под стража на 25-годишния мъж от Бургас, който опря пистолет в слепоочието на лидера на ДПС, стреля два пъти, но оръжието му засече.

Постоянната мярка за задържането на Октай Енимехмедов ще бъде поискана във вторник с оглед на тежестта на извършеното от него престъпление, както и заради неговата сигурност, обясни Борислав Сарафов пред БНР.

По думите му побоят над обезвредения нападател също може да се квалифицира като хулиганство, прави се анализ и ще бъде образувано досъдебно производство, обясни зам. главният прокурор.

В неделя градският прокурор на София Николай Кокинов коментира, че нямало да бъде редно да се търси отговорност на делегатите, нахвърлили се с ритници и юмруци върху нападателя на лидера на ДПС.

#Борислав Сарафов #ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници