Корман Исмаилов: Нападението срещу Доган – криминален акт, посегателство срещу личността

Корман Исмаилов: Нападението срещу Доган – криминален акт, посегателство срещу личността
Корман Исмаилов смята, че най-грозното нещо, което ще отеква дълго време, е бил побоят над нападателя. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Като криминален акт и посегателство срещу личността на български гражданин определи нападението срещу Ахмед Доган Корман Исмаилов, председател на Народна партия „Свобода и достойнство“.

Според него подобно нещо може да се случи „на служител на бензиностанция или работещ в златарски магазин“, а конференцията на ДПС е трябвало да бъде охранявана, както се охранява лидерът Ахмед Доган.

„Не разпознах Октай Енимехмедов на кадрите на конференцията на ДПС, но колеги потвърдиха, че са го видели на учредяването на нашата партия. Оказа се, че той е бил сред гостите на 1 декември в НДК на нашето учредяване“, коментира Корман Исмаилов.

По думите му на учредителното събрание са се очаквали 900 делегати, а са присъствали 1015, като в залата като гости са влезли още повече хора и Октай Енимехмедов е бил сред тях.

Той не е член на Народна партия „Свобода и достойнство“, категоричен е лидерът на новата политическа формация.

Корман Исмаилов смята, че най-грозното нещо, което ще отеква дълго време, е бил побоят над нападателя.

„Това ще стои като петно на ревера на страната ни, подчерта той и добави, че е недопустимо подобно отношение от страна на делегати. За съжаление и органите на реда НСО не можаха да овладеят ситуацията“, посочи още Корман Исмаилов, според когото е имало пропуски в охраната на събитието.

„Моето обяснение е негативите, които натрупа Доган във времето и близкото му обкръжение. Те се опитваха така да представят тези неща, че негативите да рефлектират върху техните избиратели и това да ги сплотява. Това стана основен инструмент на манипулацията. Съвсем нормално те изпаднаха в най-голямата изолация, в която са били“, посочи още Корман Исмаилов.

Той посочи, че очаква на предстоящите избори „шамар за Доган“, и определи оттеглянето на Доган като лидер на ДПС с шахматна метафора: „царят и топът си сменят местата, но царят си остава цар, а просто на единия топ му се дава повече поле за действие“.

„Шамарът от избирателите по този начин ще бъде в лицето на Местан, а не толкова в лицето на Доган“, коментира още Корман Исмаилов.

#Лютви Местан #Народна партия „Свобода и достойнство“ #Корман Исмаилов #Ахмед Доган #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници