Плевнелиев към политиците: Не ползвайте нападението срещу Доган за предизборни цели!

Плевнелиев към политиците: Не ползвайте нападението срещу Доган за предизборни цели!
Президентът Росен Плевнелиев осъди остро нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, преди да започне отчета на дейността от първата година на мандата си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев осъди остро нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, преди да започне отчета на дейността от първата година на мандата си.

Той определи опита на 25-годишния Октай Енимехмедов за покушение като „недопустим акт на посегателство не просто срещу един политически лидер, но и срещу демократичните ценности и устои на нашата държава“, предаде БГНЕС.

Държавният глава отправи категоричен призив към политиците да не използват случилото се в събота за предизборни цели, защото това би било „много опасно и безотговорно“.

Росен Плевнелиев посочи, че се правят анализи на много нива, работи и прокуратурата и НСО е обект на много сериозен анализ в момента.

Президентът е разговарял и лично с Ахмед Доган, и с лекарите, които са се грижили той да се възстанови от шока.

„Аз считам, че са допуснати слабости и със сигурност ще се предприемат мерки. Недопустимо е един случаен човек да може да влезе на висш форум и да насочи пистолет от много близка дистанция“, категоричен е Росен Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #ДПС #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници