„Галъп“: Двама „да“ срещу един „не“ при 2 милиона гласували на референдума

A A+ A++ A

Около 2 милиона души са посочили, че ще участват в ядрения референдум, което е около 40% от всички, които могат да гласуват, заяви социологът Андрей Рачев, позовавайки се на проучване на „Галъп“.

Изследването на социологическата агенция е направено между 4 и 10 януари, като включва мнението на 1017 души, информира вестник „Преса“.

„Тези два милиона са настроени категорично „за“ - двама срещу един „против“. Но ако по едно чудо биха се явили всички избиратели, победата на „да“-то би била минимална, само с няколко процента“, каза Райчев.

Според него през последните 20 години социолозите са открили категорично мнозинство в полза на привържениците, но след няколкомесечната агитация на „десните против АЕЦ изобщо картината е рязко сменена: почти реми“.

Райчев коментира, че при 1.5-2 милиона гласували на референдума на 27 януари  лидерът на БСП Сергей Станишев „ще има улов в своя капан“.

Ако гласувалите на националното допитване обаче станат 4 милиона, той може и да загуби.

„Капанът, в който Борисов се озова, е в следното: гласът „за“ АЕЦ е двоен – „за“ централата и „против“ Борисов“, посочи Райчев.

#министър-председател #Бойко Борисов #Андрей Райчев #„Галъп“ #референдум #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници