„Мюсюлмански патрул" брани ценностите на исляма по улиците на Лондон

„Мюсюлмански патрул" брани ценностите на исляма по улиците на Лондон
Членовете на „Мюсюлмански патрул" декларират, че ще положат всички усилия да прогонят от улиците разголените жени и пияниците.
A A+ A++ A

„Мюсюлмански патрул" брани ценностите на исляма по улиците на британската столица Лондон.

Недоволни от „разголените жени и пияниците", група младежи мюсюлмани прибягват до саморазправа, разказва „Дойче Веле".

Те се определят като „гражданска защита" на Лондон и се разхождат с качулки на главите търсейки хора, които „обиждат Аллах" - тоест всички онези, които консумират алкохол и носят предизвикателно облекло.

На практика - както се вижда и от разпространените в мрежата видеозаписи, целта им е да наложат Шериата и да „прочистят" кварталите си от „неверниците".

„Алкохолът е забранен, тук нещата са под контрола на мюсюлманите, трябва да се махнете от района около джамията," настояват младежите, влезли в ролята на нравствени полицаи.

Те дори стигат дотам да изтръгват от ръцете на хората носените от тях алкохолни напитки. Жена с минижуп пък става обект на ругатни, тъй като си е позволила да мине в този вид край джамията.

„Потресена съм, това тук все пак е Великобритания, тук жените имат права," казва жената и получава следния отговор: „Въобще не ни интересува дали си потресена, или не. Не признаваме никого, който не слуша Бога".

Членовете на „Мюсюлмански патрул" декларират, че ще положат всички усилия да прогонят от улиците разголените жени и пияниците.

Младите мюсюлмани са противници и на рекламните плакати на дамско бельо. Наричат ги „открита порнография" и виждат в тях поредното олицетворение на Голямото зло. Това е „харам", казват те, използвайки арабската дума за всичко забранено, за разлика от „халал" - разрешеното и угодно на Бога.

„Акциите на тези хулигани са отблъскващи и неморални. И в никакъв случай не са представителни за преобладаващата част от британските мюсюлмани. Те потъпкват ценностите, които всички ние в тази страна споделяме и поддържаме," коментира политологът Джафар Хюсеин.

И Мохамед Шафик, представител на фондацията „Рамадан", която се застъпва за мирното съвместно съществуване, осъжда самозваните блюстители на морала: „Живеем в Обединеното кралство, където на власт са законите, а не паплачта. Този феномен е много обезпокоителен, но за щастие е все пак единично явление".

#Лондон #Великобритания #ислям #шериат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници