ДПС настоява НС да осъди нападението срещу Доган с декларация

ДПС настоява НС да осъди нападението срещу Доган с декларация
25-годишният Октай Енимехмедов опита да стреля с газов пистолет в слепоочието на Ахмед Доган, докато лидерът представяше доклада си на Осмата национална конференция на ДПС в НДК на 19 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от ДПС вероятно ще поискат Народното събрание да осъди нападението срещу почетния председател на партията Ахмед Доган от 19 януари с декларация.

Въпросът ще бъде поставен на председателския съвет (ръководствата на Народното събрание и на парламентарните групи), преди заседанието на Народното събрание, предаде „Дневник“.

Ако бъде постигнато съгласие, темата ще влезе и в дневния ред на депутатите. Миналата сряда групите не се разбраха за обща декларация на парламента.

След това от ДПС изпратиха до парламентарните сили проект на декларация на Народното събрание „по повод опита за покушение срещу дългогодишния им лидер Ахмед Доган“. До вторник вечерта не беше ясно кой ще подкрепи ДПС, освен левицата.

„Призоваваме всички политически сили, обществени организации, както и всички български граждани да се разграничат от този безпрецедентен акт на политическо посегателство“, пише в проекта на декларация.

В него се порицават опитите за героизиране на нападателя Октай Енимехмедов, както и омаловажаването на извършения от него акт.

„Призоваваме цялото българско общество към толерантно и отговорно поведение с цел съхраняване на гражданския мир като най-голямото достижение на българската демокрация“, пише още в проектодекларацията.

#ДПС #НС #декларация #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници