След призива на ДПС депутатите осъдиха нападението срещу Доган

След призива на ДПС депутатите осъдиха нападението срещу Доган
Апелираме към всички политически сили в страната да не допускат дори косвено поощряване на агресията срещу политическото различие, се казва в декларацията на ДПС, подкрепена от 92-ма депутати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание прие декларация, с която осъжда категорично опита за покушение срещу почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на 19 януари.

Декларацията беше прочетена от парламентарната трибуна от депутата от ДПС Четин Казак, а депутатите я одобриха чрез гласуване, предаде БГНЕС.

92-ма от присъстващите в залата подкрепиха декларацията, петима гласуваха „против“, а трима - „въздържал се“.

„Призоваваме всички политически сили, обществени организации, както и всички български граждани да се разграничат от този безпрецедентен акт на политическо посегателство“, се казва в изготвената от ДПС декларация.

„Остро порицаваме всякакви опити за героизиране на автора на покушението или омаловажаване на смисъла и тежестта на извършеното от него престъпление“, продължава текстът.

В декларацията депутатите настояват компетентните органи да поемат отговорност за инцидента и да осъществят „пълно и щателно разследване“, за да открият подбудите на извършителя Октай Енимехмедов.

„Апелираме към всички политически сили в страната да не допускат дори косвено поощряване на агресията срещу политическото различие. Призоваваме цялото българско общество към толерантно и отговорно поведение с цел съхраняване на гражданския мир като най-голямо достижение на българската демокрация“, завършва документът.

#Народно събрание #НС #декларация #Ахмед Доган #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници