Доц. Стоян Миланов е новият директор на „Пирогов“

Доц. Стоян Миланов е новият директор на „Пирогов“
Доц. Миланов е бил единственият кандидат за поста. СНИМКА: БГНЕС
A A+ A++ A

Доц. Стоян Миланов е новият директор на „Пирогов“, съобщи д-р Минчо Вичев, заместник-министър на здравеопазването и председател на Комисията по избор на нов ръководител на здравното заведение.

Доц. Миланов е бил единственият кандидат за поста. Той убеди комисията да го изберат с тригодишната си концепция за развитие на лечебното заведение.

„Концепцията беше твърде добре написана, актуална, а не преписана от някъде, както обикновено се случва. Това, което мен лично ме изненада, тъй като той е отскоро на това място и няма административен опит, е, че той имаше ясна идея как следва да продължат нещата в „Пирогов“. Неговото желание е да създаде нова организация с 8 структурни звена, които в общи линии ще повтарят това, което е в момента, но надявам се, преструктурирането да бъде отправна точка за по-добрата организация в „Пирогов“, заяви д-р Вичев.

„Според мен и според него и комисията основното е въвеждане на информационна система в болницата. Нивото на информацията, която излиза от структурите на „Пирогов“, е нулево, имам предвид медико-статистическата и финансовата информация“, каза още той.

„Ние не можем да искаме от него намерение за увеличение на заплатите. Един разумно мислещ директор не би следвало да увеличи заплатите в момента, в който встъпи в длъжност. Той трябва да направи реорганизация на приходите и разходите и заплатите ще се увеличат сами“, коментира зам.-министърът. „За спешното отделение говорихме. Там определено има нужда от намеса. Ще предложа на министър Атанасова да се финансира част от проекта, който той предлага за реорганизация на спешната помощ. Аз за първи път днес научих, че в спешното отделение няма скенер. Има един скенер в „Пирогов“, който е на втория етаж и е нелогично най-спешните пациенти да се качват по етажите“, добави той.

Здравният министър Десислава Атанасова освободи на 20 ноември 2012 г. проф. Димитър Раденовски и на негово място назначи временно доц. Стоян Миланов до конкурс. Атанасова тогава обясни решението си с това, че доц. Миланов през цялото време е бил отговорен за лечебната дейност в „Пирогов“. „Млад е и разчитам на него“, каза още Атанасова. Тя мотивира решението си с установени нарушения на Закона за обществените поръчки и санкции, които ще бъдат наложени на лечебното заведение и лично на проф. Раденовски. Става въпрос за 7 акта, 5 от които лично на проф. Раденовски и 2 на търговското дружество.

#"Пирогов" #д-р Минчо Вичев #доц. Стоян Миланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници