Парламентът приема кандидатури за конституционен съдия до 11 февруари

Парламентът приема кандидатури за конституционен съдия до 11 февруари
Гласуването на кандидатурите в третата процедура след неуспеха на кандидатите Венета Марковска и Галя Гугушева е насрочено за 6 март. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предложения за кандидатури за конституционен съдия от парламентарната квота ще се приемат в Народното събрание от 31 януари до 11 февруари.

Гласуването на кандидатурите в третата процедура след неуспеха на кандидатите Венета Марковска и Галя Гугушева е насрочено за 6 март, предаде БНР.

От днес са открити и процедурите за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет и членове в Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество. Депутатите трябва да изберат заместник-председател и двама от членовете на комисията.

Депутатите ще гледат на второ четене закона за публичните финанси. Предложения предвиждат срокове за възстановяване в държавния бюджет на неусвоените средства от целеви трансфери. Предадено е средствата за министерствата да се разпределят на базата на изготвена и изпълнена програма.

Преди обсъждането на закон за държавния бюджет с доклади ще трябва да излязат всички министри, председателят на парламента и представител на ВСС.

#Народно събрание #Конституционен съд #парламентарна квота #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници