Крайноляв атентатор-самоубиец се взривил в Анкара

A A+ A++ A

По все още неофициална информация, името на атентатора при бомбеното нападение срещу американското посолство в Анкара е Еджевит Шанлъ, турски гражданин.

В миналото той е участвал в дръзкото нападение с огнехвъргачка срещу сградата на Централния дом на армията в истанбулския квартал Харбие, предаде електронното издание на вестник „Милиет", цитиран от информационна агенция „Фокус". Известно време е лежал в турски затвор.

Министърът на вътрешните работи Муаммер Гюлер потвърди предварителните сведения, че атентаторът е от бойните отряди на незаконна крайнолява организация, но засега не назовава неговата самоличност. В момента се извършва обработка на пръстовите му отпечатъци.

Муаммер Гюлер уточни, че освен загиналия турски служител от охраната Мустафа Акарсу, са ранени и двама други турски охранители. Тежко ранената журналистка Дидем Тунджай има проблем с окото, но е без опасност за живота.

От записите от охранителните камери се вижда как точно пред входа на посолството атентаторът е посрещнат от загиналия охранител. В този момент атентаторът поставя ръката си около корема и последва взривът, обяснява вътрешният министър.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници