Борисов: „Буда“ е името на делото за взривения джип на Цветелина Бориславова

Борисов: „Буда“ е името на делото за взривения джип на Цветелина Бориславова
В понеделник премиерът Бойко Борисов поиска разсекретяване на досието „Буда“ и отрече да е бил информатор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако бях агент и ако аз съм могъл да помогна на службите, само щеше да ми е приятно да го споделя. Обаче целта е да ни изкарат всички маскари, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Логичен е въпросът – откъде идва „Буда“? Знаете, за съжаление, че тогава ми се случи едно нещастие – 1997 г., когато взривиха на Цветелина джипа. Това дело се казва „Буда“. В това дело има три изречения отдолу, в които пише, че тя живее на семейни начала с Бойко Методиев Борисов – шеф на фирма „Ипон“. И понеже знаете, че делата се кръщават, тогава някой решава така да го кръсти. Сега вече целта е да бъдем всички маскари – в смисъл и Борисов бил агент. Буда... Аз съм православен, знаете, друг Господ, друг Бог“, коментира премиерът, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

„Последното, което е важно, е как, когато ние дойдохме на власт, излязоха 9 доклада срещу Сергей Станишев и как тогава един гражданин ни донесе най-секретния доклад, който го е намерил на улицата или където беше. Ако прокуратурата беше работила така, както трябва, и аз винаги в случая съм заставал на страната на Станишев, тези доклади са дошли при него и той ги е дал на службите да работят. После ги е забравил, те са се скатали умишлено, за да може като дойде нова власт – ето ти един компромат. В други държави по закон Станишев да влезе 10 години в затвора“, каза още Борисов.

Коментарът беше направен по повод публикацията в сайта „Биволъ“ в неделя на документ от оперативен работник, предложил на 9 декември 1996 г. Борисов „да бъде регистриран в оперативния отчет на службата като информатор“. Във вторник „Биволъ“ публикува нова папка с документи.

В понеделник премиерът Бойко Борисов поиска разсекретяване на досието „Буда“ и
отрече да е бил информатор.

#"Биволъ" #Сергей Станишев #Цветелина Бориславова #досето "Буда" #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници