Прокуратурата нямала причина да проверява папката „Буда"

Прокуратурата нямала причина да проверява папката „Буда"
Единственото, което знаем, че един цикъл, който в обществото се върти от доста време, се повтаря отново. Има някакъв си картон, който казва, че някой е тръгнал да вербува някого си, коментира Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата няма причина да проверява папката „Буда", защото няма данни за извършено престъпление, обяви главният прокурор Сотир Цацаров в коментар на скандала с публикуваните документ и досие за вербуването на премиера Бойко Борисов като информатор на службите през 1996 г.

Според първия държавен обвинител все още не е ясно дали въпросните документи са автентични и какво точно съдържат те.

„Единственото, което знаем, че един цикъл, който в обществото се върти от доста време, се повтаря отново. Има някакъв си картон, който казва, че някой е тръгнал да вербува някого си," каза Сотир Цацаров пред бТВ.

Главният прокурор допълни, че не е нормално документи с гриф „Строго секретно" да се размахват по медиите в страна от Европейския съюз.

По повод нападението срещу почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на 19 януари, Сотир Цацаров информира, че прокуратурата работи по версията, че 25-годишният нападател Октай Енимехмедов не е работил сам.

По думите на главния прокурор, предстои да излязат резултатите от две експертизи, които ще определят обвинението, което ще бъде повдигнато на нападателя, както и характера на причинените му наранявания при побоя от делегатите на ДПС.

„След експертизите ще знаем не какво може газовото оръжие по принцип, а какво би станало, чрез експеримент в близки до реалните условия. Ще разберем конкретното оръжие, в ръцете на конкретния извършител от конкретното разстояние какъв тип увреждане може да причини в тази област на главата," обясни главният прокурор.

Според него първите експертизи от 19 и 20 януари са „по-скоро принципни".

#Буда #Сотир Цацаров #главен прокурор #Бойко Борисов #вербуване #ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници