Силиконова криза във Франция

Силиконова криза във Франция
След като подозрителни случаи на рак разтревожиха френските власти, може да се наложи 40 000 жени да премахнат имплантите си.
A A+ A++ A

Близо 30 000 французойки и още десетки хиляди жени по света ще трябва да се откажат от дефектните си силиконови импланти.

Това се налага, след като няколко подозрителни случая на рак разтревожиха страната, съобщиха местните власти, цитирани от БГНЕС.

Решението дали да се нареди премахването на имплантите, произведени от Poly Implant Prothese (PIP), ще бъде взето до края на тази седмица, след като Националният онкологичен институт публикува официалния си доклад.

„Въпросът, който си задаваме, е: трябва ли да препоръчаме на тези жени да премахнат имплантите си?“, отбеляза източник от здравното министерство в Париж.

Властите обаче твърдят, че на този етап „причинно-следствена връзка“ между имплантите и случаите на рак „не е била открита“ и „няма риск за здравето“ на въпросните жени.

През април 2010 британските власти предупредиха гражданите си, че силиконовите им импланти могат да експлодират всеки момент.

Националната здравна служба още през пролетта отбеляза, че пациентите трябва да се свържат с хирурзите си и е необходимо да обмислят дали да премахнат силикона си.

Според властите на Острова, ако се стигне до експлозия, всички жени с този тип импланти могат да получат симптомите на токсичен шок или гангрена.

#силикон #импланти #рак #Франция #Париж #Острова #Poly Implant Prothese (PIP)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници