Беларуската полиция се гаври с голите активистки

Беларуската полиция се гаври с голите активистки
Украински полицаи арестуват активистка на движението „Фемен“ по време на протест в Киев от началото на декември. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Беларуските правоохранителни органи са заплашвали и са се гаврили с активистки на женското движение „Фемен“, задържани за гол протест в Минск.

Освен това полицаите са отрязали косите на арестуваните демонстрантки, се казва в съобщение на движението, цитирано от „Интерфакс“.

„Току-що успяхме де се свържем с една от трите наши, изчезнали в Беларус, активистки – Ина Шевченко. Ина съобщи, че тя и нейните две съратнички са били заловени от полицията снощи около 19.00 часа край гарата в Минск“, се посочва в съобщението.

„Сложили са им торба на очите, за да не виждат нищо, и цялата нощ са ги разхождали, след което са ги отвели в гората, залели са ги с олио, заставили са ги да се съблекат, заплашвали са ги да ги изгорят, заплашили са ги с нож и са им отрязали с него косите“, допълват от „Фемен“.

Според информацията на движението случващото се е било заснето с камера на КГБ.

„След това активистките са били изоставени голи в гората без документи. Девойките са успели да се доберат пеш до село Беки, Елски район на Гомелска област“, уточнява съобщението.

„Обръщаме се към всички да помогнат и да скрият активистките до пристигането на украинските дипломати“, молят от движението.

#ФЕМЕН #полиция #активистки #Минск #Беларус #КГБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници