Синята коалиция при Плевнелиев в първата среща от месеца на политическите консултации

Синята коалиция при Плевнелиев в първата среща от месеца на политическите консултации
Идеята за провеждане на месец на политическите консултации на „Дондуков" 2 в началото на всяка година дойде след среща между президентите Плевнелиев и Петър Стоянов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Със среща с ръководството на Синята коалиция започва традиционния месец на политическите консултации при президента Росен Плевнелиев, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

До края на седмица предстоят срещи на президента с ръководствата на „Атака" и ДПС, а през следващата седмица той ще разговаря с лидерите на БСП и ГЕРБ.

Очаква се след всички срещи държавнията глава да направи обръщение в Народното събрание, в което да обобщи разговорите си с отделните парламентарни сили.

Идеята за провеждане на месец на политическите консултации на „Дондуков" 2 в началото на всяка година дойде след среща между президентите Плевнелиев и Петър Стоянов (1997-2002г.) още преди настоящият държавен глава да встъпи в длъжност, припомня „Дневник".

На тези срещи се обсъждат приоритетите на парламентарните сили за политическия сезон.

Миналата година акцент беше поставен върху стратегията „България 2020" и приоритетите на страната за новия бюджетен период на Европейския съюз от 2014 г. до 2020 г.

В началото на 2013 г. във фокуса на разговорите се очаква да бъдат предстоящите през юли парламентарни избори и рисковете за националната сигурност след свързването на „Хизбула" с атентата в Бургас.

#Синята коалиция #БСП #ДПС #ГЕРБ #„Атака" #Росен Плевнелиев #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници