50% от българите четат новините в интернет

A A+ A++ A

Близо 50% от българите са се информирали по интернет през 2012 г., сочи изследване за медия потреблението Mediascope Европа за 2012 г.

Според данните българите прекарват 16 часа седмично в интернет при средна стойност от 14,5 часа за ЕС, съобщава в. „24 часа“.

Оказва се, че 37% от ползващите интернет в България участват във форумите, докато в ЕС това се прави средно от 16% хората. Коментари у нас се правят от 23% от хората онлайн, а в ЕС - едва 8%.

От изследването могат да се направят изводите, че в Световната мрежа феноменът човек-медия става все по-актуален, а цензурата е невъзможна. Въпреки това манипулация винаги може да има, защото достоверността на информацията трудно може да бъде проверена.

За анонимност на участниците във форумите не може да става дума, защото лесно може да се проследи кой кой е през IP адреса на компютъра.

Ползването на „мотивирани“ участници във форумите от страна на партии или други организации за прокарване или отхвърляне на определена теза беше прието за нормално от повечето участници в дискусията.

#интернет #потребление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници